Přešli jsme na nový e-shop, a nedokázali jsme převézt vaše současné účty. Proto vás velmi prosíme, abyste si vytvořili nové zákaznické účty. Děkujeme za vaši spolupráci.

A jak to celé začalo...

Na apríla roku 2017 jsme já, můj muž a dvě dcery opustili město a pořídili si starou zemědělskou usedlost v podhůří Jizerských hor, u řeky Smědé v Raspenavě. Starou usedlost s duší, k tomu velikou zahradu a velikou stodolu a ještě větší seník. Tam se to bude sušit.

A protože jsem prožila kus svého života ve Francii s vůní levandule ve vlasech, tak jsem si řekla, že na jaře zkusím vysázet tuto voňavou krásku. Rok jsem studovala druhy, pěstování, co a jak je třeba až jsem si ty, z mého pohledu, nejúžasnější druhy koupila a první pole osázela 400 minisazeničkami.

 

Zahrada je orientovaná na jihozápad, má nadmořskou výšku asi 330 m, vane do ní teplý vzduch z žitavské pánve – podmínky pro pěstování levandule přímo ideální i v podhůří Jizerských hor.

 

Rok se s rokem sešel, levandule prospívaly. Za naší zahradou jsem pokukovala po krásné zvlněné louce a ta brzy rozšířila náš prostor pro další levandule.

 

Hektar louky byla výzva, a tak po mnoha probdělých nocích jsem připravila projekt Levandulovna. A světe div se, když se sny a vůle spojí, i zem se otřese a vesmír možnost otevře. A tak Vám mohu představit tento úžasný projekt.

 A tak mohly v říjnu 2019 nastoupit ženy, které u nás pracují na zkrácený úvazek a mohly tak skloubit pracovní i rodinný život a své zdraví. Projekt je koncipován tak, aby ženy, které jsou nějakým způsobem znevýhodněny na trhu práce, měly možnost pracovat v příjemném a vůči jejich životní situaci tolerantním, chápajícím prostředí. Našim zaměstnancům poskytujeme také psychosociální podporu a věříme, že slušným chováním a empatií je motivujeme v práci.

Vaše Adéla z Levandulovny

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.